Ingrediente:
3 vinete mari
1 ceapa mare
2 ardei graşi
bulion
3 rosii sau suc de roşii
1 lingurita piper
1 lingurita sare
patrunjel
ulei de masline, sau ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
1. Vinetele se spala şi se curata coaja aşa 4 fişii cum e pe poza. se prajesc aşa ıntregi
intro tigaie
cu ulei, puneti şi capacul sa nu sara pe pereti, şi prajiti bine pe toate partile, dupa le
lasatı se se
raceasca putin şi sa se inmoaie.
2. İn alta tigaie punem ulei şi prajim ceapa, ardeiul punem un pic de bulion de roşii aşa
o jumate de lingura, prajum un pic bulionul şi adaugam carnea tocata, prajim pina nu mai
are apa şi adaugam roşiile decojite şi taiate marunt, sau suc de roşii. Lasam sub capac
citeva mınute, sa scada apa, condimentam şi adaugam patrunjel tocat.
3. vinetele le aranjam pe tava de coptor cu o lıngura deschıdem vınata dın mıjloc, asa atent
sa nu rupem marginile, şi umplem bine vinetele cu carne. Deasupra pentru decor taiati in
forma dorita roşii şi ardei.
4. Se pune apa fiarta in tava, nu exagerat de multa, aici depinde de cit de mare e tava şi
bagam la cuptor piva vedem ca sunt gata, dar sa avem grija sa nu ramına fara apa.
5. Se servesc cu patrunjel tocat deasupra şi un pic de sos din tava şi alaturi de pilav de orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu