İNGREDİENTE:
- foietaj cumparat
- carne tocata
- 2 cepe taiate marunt
- sare, piper negru şi roşu
- ulei
Pentru sos:
- un litru bulion din carne
- ulei
- o lingurita pasta de tomate
- piper roşu iute
- 500gr ıaurt de casa (va scriu receta in alt articol) sau smintina
- 3-4 usturoi
- sare
PREPARARE:
Amestecati carnea tocata cu cepele şi piperul negru şi roşu. taiati fişii din aluat ungetile cu ulei umpletile cu carne şi faceti rulouri, dupa care le taiati la vreo 2-3 cm sa vaiasa ca in imaginea de mai jos:
Puneti tava la cuptoror in tava unsa bine cu ulei, ungeti cu ulei şi aluatul deasupra. Coaceti la 200 grade pina sunt rumenite.
Puneti din nou la cuptor pe 10 min.
İntr-un vas pregatiti sosul de iaurt: iaurt+sare+usturoi zdrobit.
İntr-o tigaie puneti ulei, pasta de tomate şi piperul rosu.
Aranjati in farfurii placintutele turnati peste iaurt şi la sfirşit sosul din pasta de roşii!
POFTA BUNA!!!
Nota: acest sos de iaurt cu sos de pasta de roşii e folosit foarte frecvent in bucataria turceasca, se maninca cu coltunaşi cu carne in special, cu macaroane, taitei, oua fierte la dejun....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu