PATATES KÖFTESİ pirjoale cu carne tocata şi cartofi
İngrediente:
4 cartofi mari fierti şi facuti pireu
1 ceapa
sare, piper negru, alte condimente la alegere
1 mina de patrunjel
Pentru exterior la prajit:
1 ou
faina
PREPARARE:
1. Pregatim pireul din cartofi cu putina sare.
2. İntr-o tigaie se prajeste ciapa cu carnea tocata şi se condimentaeaz, se adauga şi patrunjelul, asta va fi umplutura.
3. Cind sa racit un pic facem din pireu bilute şi foarte atent imbracam pe virful a doua degete astfel incit sa formam o adıncitura, dupa modelam atent margınıle le facem subtiri şi uniforme şi umplem cu carne tocata, dupa foarte ıncet ıncepem sa ınchıdem pina obtınem o pirjoala cu carne ın ınterior şi cu pireu deasupra. Marimea şi forma lor puteti sa faceti dupa propriul gust. İn imagini va voi prezenta citeva variante
4. Facem la fel cu tot pireul şi carnea.
5. batem uol intr-o farfurie, in alta punem putina faina şi trecem fiecare köfte prin faina, dupa prin ou şi punem la prajit in ulei incins.
6. Se servesc mai mult reci ca sunt mai gustoase cu pilav, muraturi....
POFTA BUNA
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu