Ramazan Helvası (6-8 Kişilik)
Malzemeler:
· 3 su bardağı un (450 gr)
· 4 çorba kaşığı toz Antep Fıstığı
· 1 su bardağı margarin (250 gr)
· 3/5 su bardağı pekmez (150 gr)
· 2 su bardağı toz şeker (500 gr)
· 1 su bardağı su ( 250 ml)
· 3 çorba kaşığı tahin
· 50 gr dolmalık fıstık
· 3 su bardağı un (450 gr)
· 4 çorba kaşığı toz Antep Fıstığı
· 1 su bardağı margarin (250 gr)
· 3/5 su bardağı pekmez (150 gr)
· 2 su bardağı toz şeker (500 gr)
· 1 su bardağı su ( 250 ml)
· 3 çorba kaşığı tahin
· 50 gr dolmalık fıstık
Yapılışı:
· Margarini tencerede eritin fıstıkları, yıkamadan, renkleri değişinceye kadar kavurun.
· Unu, kavrulmuş fıstıklara ilave edin ve kısık ateşte, yaklaşık 20 dk kadar, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak, kavurun.
· Bir kabın içerisinde, pekmez şeker ve suyu karıştırın.
· Un kavrulup, rengi pembeleşince; su ve şekerle karıştırdığınız pekmezi ilave edip, sürekli karıştırarak, helvanın, suyunu çekip macun kıvamını almasını sağlayın.
· Helvanıza 3 kaşık tahin ilave edip, 5 dk daha kavurun.
· Helvanızı biraz dinlendirdikten sonra, kaşıkla şekillendirip, toz antep fıstığına bulayarak servis yapın.
· Unu, kavrulmuş fıstıklara ilave edin ve kısık ateşte, yaklaşık 20 dk kadar, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak, kavurun.
· Bir kabın içerisinde, pekmez şeker ve suyu karıştırın.
· Un kavrulup, rengi pembeleşince; su ve şekerle karıştırdığınız pekmezi ilave edip, sürekli karıştırarak, helvanın, suyunu çekip macun kıvamını almasını sağlayın.
· Helvanıza 3 kaşık tahin ilave edip, 5 dk daha kavurun.
· Helvanızı biraz dinlendirdikten sonra, kaşıkla şekillendirip, toz antep fıstığına bulayarak servis yapın.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu