vineri, 29 aprilie 2011

ŞEKERPARE

ŞEKERPARE



İngrediente:
(pentru 2 tavi)
200 gr. unt la temperatura camerei
1 pahar de zahar tos
1 ou
1 pahar micut de ulei
3 pahare faina
1 pahar nuci
1 praf de copt
1 vanilia
Pentru şerbet:
2 pahare zahar
3 3 pahare apa
2 felii de lamie


Preparare:
1- Amestecam bine untul cu vanilia şi cu zaharul.
2- Mai adaugam oul uleiul şi praful de copt, amestecam bine punem şi faina.

3- aluatul se pune la frigider pe 15 mınute
4- Se portioneaza aluatul in bilute de marimea unei nuci
5- in virful lor se pune cıte o aluna
6- se arabjeaza pe tava de cuptor unsa cu ulei
7- in cuptorul preıncalzit sse coace la 170 grade timp de 20 minute
8- intrun vas se fierbe şerbetul din apa cu zahar
9- cind incepe sa fiarba adaugam lamiile cu coaja cu tot. la sfirşit le aruncam şi lasam sa se raceasca
10- cind se raceaşte şerbetul se taorna peste şekerpare şi se acopera cu ceva
11-Cind se absoarbe tot şerbetul se pot servi!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...