luni, 16 mai 2011

UNELE CONDİMENTE FOLOSİTE FRECVENT İN BUCATARİA TURCEASCA

CONDİMENTE




KURU NANE  - MİNTA USCATA

Se foloseste foarte des la mincaruri diferite... la dolma  legume umplute, sarmale, la majoritatea ciorbelor. 
Daca nu aveti posibilitate sa achizionati minta uscata ca şi condiment, cumparatio proaspata şi uscatio, e chiar mai sanatos :)


KEKİK - CİMBRU


este un condiment care se foloseste şi la noi şi e uşor de gasit prin magazine, in majoritate se folosoşte la condimentarea carnii şi peştelui.... şi in forma proaspata la unele ciorbe.


PUL BİBER - ARDEİ İUTE MACİNAT


Acest condiment este nelipsit de la orice masa, preferatul barbatilor, se foloseşte la condimentarea finala a mincarurilor, se face sos cu ulei unt şi putin ardei..aruncam la o tigaie, peste un minut e gata, cu cocul rosu obtınut se orneaza majorıtatea ciorbelor şi mincarurilor cu iaurt.




KARABİBER - PİPER NEGRU


Aici cred ca nu tre sa spun nimic, e clar ca nu lipseste!




DEREOTU - MARAR





MAYDANOZ - PATRUNJEL






SUMAK

Este un condiment care se foloseşte din cele mai vechi timpuri şi inlocuieste intro oarecare masura lamiia, este acrişor şi da şi culoare, eu il folosesc la condimentarea cepei crude care o servesc cu ficat sau pui la gratar.



O  sa mai revin pe parcurs cu completari :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...