marți, 19 iulie 2011

Arnavut Ciğeri Ficat de vita



Este o mincare foarte simpla şi foarte gustoasa...o sa ramineti surprinşi de gustul şi aspectul abtinut. eu personal o gatesc foarte des...e preferata noastra mincare cind vine vorba de a gati ficat. Succes!

İNGREDİENTE:

* jumate de kilogram de ficat de vita 
* jumate pahar faina
* sare, boya de ardei roşu( o lingura jumate)
* ulei pentru prajit
Pentru garnitura
* Cartofi
* ceapa
* sumak


PREPARARE:

1. Se curata bine ficatul sa nu aiba fibre şi membrane, se taie cuburi de 1,5 cm aproximativ. Se pregateste un amestec de faina cu boya şi sare (puteti adauga şi un pic de carbonat), pe un ziar sau hirtie de cuptor puneti faina şi ficatul,  amestecati bine, (ficatul trebuie scurs bine de apa). Puneti ulei la incins intr-o tigae şi aruncati ficatul in ulei incins...prajiti bine amestecind temporar.....Nu dureaza mult pina e gata.
2. İn timp ce preparati ficatul taiai cartofi de aceeaşi marime cu ficatul şi prajiti in alta tigaie, in aşa fel sa fie gata şi ficatul şi cartofii in acelaşi timp.
3. ceapa o taiati felii foarte subtırı sı o frecatı bıne cu sumak şi sare, puteti pune şi patrunel...va ieşi o salata care e de neinlocuit cınd vine vorba de ficat.
4. puteti servi in farfurii ficatul, salata şi cartofii separat, sau putetı amesteca cartofii cu ficatul şi sa serviti peste salata de ceapa (aşa se serveşte la noi in casa).

* puteti experimenta şi folosi faina fina de porumb...

POFTA BUNA!! AFİYET OLSUN!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...