joi, 26 mai 2011

Poğaça cu brinza


Ingrediente pt 14 poğaça:
500-550  g faina 000
250 g margarina
1 ou + 1 albus
13 g drojdie sau o lingurita plina drojdie uscata
50 g ulei masline
1 lingura zahar
1/2 lingura sare
200 g apa rece
Pentru uns:
1 galbenus
1/2 lingurita rasa zahar
Pentru umplut:
100 g branza
1/2 legatura mica patrunjel
pull biber la dorinta
sau
patè de masline


1. cernem faina obligatoriu la aluaturile dospite, o amestecam cu sare si facem o gropita la mijloc.
2. amestecam apa rece cu 1 lingura de zahar şi drojdia. apa in cazul nostru nu trebuie sa fie calduta.
3. adaugam uleiul, un ou şi un albuş,  şi margarina topita lasata la racit.
4. framintam aluatul vreo 7 minute, sa fie nici tare nici moale, ca lobul urechii. İl punem la un loc caldut ferit de curent sa creasca timp de o ora.
5. facem 14 bilute le turtim cu podul palmei, punem umplutura de brinza cu patrunjel şi putin pull biber la dorinta; sau masline in mijloc şi inchidem tot cu podul palmei foarte atent fara sa presam prea tare. sa nu ne jucam prea mult cu aluatul...


6. aranjam pe tava de copt, ideal sa le mai lasam 30 min la odihnit, incingem cuptorul la 180 grade, batem albusul cu un pic de zahar şi ungem poğaçaurile, presaram cu susan, mac, chimen la dorinta şi le bagam la cuptor pe 20 min pina se rumenesc bine.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...