joi, 26 mai 2011

Karnıyarık / Vinete umplute



Ingrediente:
3 vinete mari
200 g carne tocata amestec  miel si vitel
1 ceapa mare
2 ardei graşi
bulion
3 rosii sau suc de roşii
1 lingurita piper
1 lingurita sare
patrunjel
ulei de masline, sau ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

1. Vinetele se spala şi se curata coaja aşa 4 fişii cum e pe poza. se prajesc aşa ıntregi
 intro tigaie
cu ulei, puneti şi capacul sa nu sara pe pereti, şi prajiti bine pe toate partile, dupa le 
lasatı se se 
raceasca putin şi sa se inmoaie.
2. İn alta tigaie punem ulei şi prajim ceapa, ardeiul punem un pic de bulion de roşii aşa 
o jumate de lingura, prajum un pic bulionul şi adaugam carnea tocata, prajim pina nu mai 
are apa şi adaugam  roşiile decojite şi taiate marunt, sau suc de roşii. Lasam sub capac 
citeva mınute, sa scada apa, condimentam şi adaugam patrunjel tocat.
3. vinetele le aranjam pe tava de coptor cu o lıngura deschıdem vınata dın mıjloc, asa atent 
sa nu rupem marginile, şi umplem bine vinetele cu carne. Deasupra pentru decor taiati in 
forma dorita roşii şi ardei.
4. Se pune apa fiarta in tava, nu exagerat de multa, aici depinde de cit de mare e tava şi 
bagam  la cuptor piva vedem ca sunt gata, dar sa avem grija sa nu ramına fara apa. 
5. Se servesc cu patrunjel tocat deasupra şi un pic de sos din tava şi alaturi de pilav de orez.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...