vineri, 29 iulie 2011

Yourt de casa


yaurtul se face foarte uşor, are nenumarate beneficii, şi e nelipsit de la orice masa...in orice forma: sos, geagik, ayran, coirba de yourt.....
Va spun cum sa faceti acasa yourt dintr-un litru de lapte:
Aveti nevoie de lapte de maxim grasime pe care-l gasiti ın comert, sau de lapte de casa. İl fierbeti şi-l lasati sa se raceasca pina pe la 40 de grade...il turnatı ınr-un vas cu capac, puneti la un litru de lapte vreo 2-3 linguri de smintina...sau lapte acru...important sa contina acele bacterii maia....data viioare o sa faceti cu iaurtul care va ramine....acoperiti foarte bıne, inveliti sa tina cald cit mai mult. puneti intr-un loc unde sa nu va deranjeze şi sa fie cald, peste vreo 6-8 ore e gata. Dupa ce e gata se pastreaza la frigider citeva zile.
e delicios sal maninci aşa simplu cu lingura...mai ales pe noapte..ca dormi mai bine şi nu simti greutate la stomac daca ai mincat gras ceva....şi faci o multime de feluri de mincare din el...citeva gasitia ici pe blog. İnşallah o sa mai postez şi altele pe parcurs.
Citit despre beneficiile yourtului:    What secrets hide yourt?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...