marți, 9 august 2011

kafesli tart



hamur malzemeleri:
  • 2,5 su bardağı un
  • 150 gr margarin, oda sıcaklığında
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
  • 2 yumurtanın sarısı
iç malzemeleri:
  • 3 orta boy elma
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı fındık, irice dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
hazırlanması:
1. 3 elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. bir tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin.
2. pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. soğumaya bırakın.
3. unu geniş bir kaba koyun. ortasını açıp 150 gr margarini, yarım su bardağı toz şekeri, yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin. tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
4. hamuru iki parçaya bölün. parçalardan birini merdaneyle açıp, margarinle yağlayıp un serptiğiniz 25-30 cm çapındaki yuvarlak bir borcama yayın. hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin. (üzerine koyacağınız elma rendesi borcama değmesin, değerse kalıptan çıkarmanız zor olacaktır)
5. elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayın. kalan hamuru merdaneyle oldukça ince açın. (0,3 mm) hamurdan yarım santim genişliğinde şeritler kesin. bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştirin.
6. tartınızı önceden ısınmış 180C fırında şeritlerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.


traduc mai tırziu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...