joi, 9 februarie 2012

KALBUR BASTI


1 paket oda ısısında tereyağı ya da margarin
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
.
içine :
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
.
Şerbet :
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
.
Önce şerbet hazırlanır.Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra şerbetin içine limon suyu eklenir.2-3 dakika daha kaynatılır,ocaktan alınır,soğumaya bırakılır.Hamur için tereyağı ve un bir kaba alınıp yoğrulur,içine sırasıyla yoğurt,sıvı yağ,yumurta ve kabartma tozu eklenir.Eğer gerekirse 1/2 su bardağı kadar daha un ilave edilir.Hamurun üstü örtülüp 10 dakika dinlendirilir. Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp kevgirin üstünde yuvarlak ya da oval olarak açılır.Ortasına ceviz konup kapatılır.Kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir,daha sonra fırının ısısı 200 dereceye getirilip üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca soğumuş olan şerbet sıcak tatlıların üzerine gezdirilir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...