joi, 31 martie 2011

KIYMALI POĞAÇA - CHİFLE CU CARNE TOCATA

kıymalı poğaça
Sunt nişte chifle extrem de populare in bucataria Turceasca, au şi diverse umpluturi, poate in viitorul apropiat o sa va postez şi alte retete asemanatoare. Eu fac des astfel de chifle, sunt nelipsite de la masa macar o data pe saptamina şi merg perfect cu un ceai fierbinte :)

İngrediente aluat: 
  • 1 pahar de ceai ( din care se servesc ceaiurile la turci aproximativ 100ml ) de ulei
  • 1 pachet de maya instant
  • 1 lingurita medie de zahar
  • 1 lingurita medie de sare
  • 1 pahar jumate de lapte caldut ( 350 ml)
  • faina cit cuprinde  cam 4 pahare
İngrediente umplutura:
  • putina carne tocata vreo 150gr
  • 1 cartof mic trecu prin razatoare
  • 1 ceapa medie la razatoare
  • sare, piper negru şi alte condimente la dorinta
  • 1-2 linguri de ulei
PREPARARE:

1. Faina, maia sare şi zahar, uleiul se amesteca pina se obtine un aluat moale, se framinta bine, se se lasa la caldut vreo 40-50min sa creasca ( pina işi mareşte volumul de 2 ori)
2. İntr-o tigaie se pune uleiul şi ceapa cu carne tocata se prajeste putin, dupa adaugam cartoful, mai prajim putin. Luam de pe foc şi condimentam.
3. aluatul crescut se imparte in parti egale se umple cu cite o lingura de umplutura şi se da o forma rotunda, se repeta pina termınam aluatul.
4. İntr-o tava unsa cu ulei se aranjeaza chiflele, se lasa loc ıntre ele pentru ca o sa creasca şi desupra se ung cu galbenuş de ou. Se pun la cuptor preincalzit şi se coc la 190 grade, pina se rumenesc bine deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...