joi, 31 martie 2011

PATLICAN DOLMASI - Vinete umplute



İNGREDİENTE:
3 vinete potrivit de lungi

umplutura:
  • 50 gr de carne tocata grasa
  • 1,2 cepe
  • 1 lingura bulion de roşii sau ardei gras
  • 1.5 pahare de orez
  • sare, piper negru, menta uscata, sumak ( un condimet de culoare roşu sau bordo, e cam acrutz la gust)
PREPARARE:

1. Se pregatesc vinetele se taie jumate daca sunt lungi si se curata interiorul.
2. se pun in apa rece cu sare sa stea pina pregatim umplutura.
3. spalam bine orezul care in prealabil se putea pus la umflat putin şi se amesteca cu celelalte ingrediente ale umpluturii
4. umplem vinetele şi cu felii de lamiie le facem capace
5. aranjam intro oala adinca şi punem apa, dar sa nu acoperim vinetele, fierbem la inceput la foc mare şi dupa  ce da in fiert, la foc mic, verificind uneori daca sunt gata. in caz nevoie putem adauga putina apa fiarta.
6. cind sunt gata se indeparteaza feliile de lamiile şi se servesc cu dragoste :)
POFTA BUNA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...