joi, 7 aprilie 2011

Petit chinois



* Pentru aluat:

* 550 g faina
* 100 g zahar
* 10 g drojdie uscata
* 2 oua,
* 200 ml lapte,
* 150 g unt
* esenta de vanilie
* 1 praf de sare

Mai intai pregatim o maia din 50 ml lapte, 1 lingurita de zahar, drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit, pana incepe sa faca basicute.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi maiaua si restul ingredientelor. Folosim programul de framantare+dospire.



* Pentru umplutura:

* 600 ml lapte
* 100 g zahar
* 3 galbenusuri
* 3 linguri amidon
* coaja rasa de la o portocala
* esenta de vanilie

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa de la portocala si esenta de vanilie. Lasam la racit.



Aluatul il rasturnam pe masa infainata si-l intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm. Repartizam uniform crema de vanilie 



si rulam cat mai strans posibil. Cu o ata vom taia felii late,



pe care le vom aseza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.



Lasam din nou la crecut, apoi dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Foarte bune si pufoase.



o reteta de pe http://dulciurifeldefel.blogspot.com





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...