Malzemeler
3 tane domates (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu+su
yarım çay bardağı nohut
tuz
2 yemek kaşığı margarin
Kaşar peynir
Hazırlanışı
- İlk önce 40-50 dakika boyunca nohutu pişirelim ve süzelim. (Nohut yumuşamaya başlasın, ya da konserve nohut kullanabilirsiniz. Ben genelde nohutu haşlayıp dondurucuda saklıyorum, pilavlarda ya da yemeklerde hemen elimin altında oluyor.)
- Tencerede yağı eritip unu ekleyelim ve kavuralım.
- 1-2 dakika sonra domates salçasını koyup hepsini orta ateşte kavuralım.
- Sonra rendelenmiş domatesleri ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
- Domatesler kaynayınca tavuk suyu ve haşlanmış nohutu ekleyelim.
- 10 dakika daha kaynadıktan sonra çorbayı ateşten alalım.
- Üzerine kaşar peyniri rendeleyerek servis yapalım.