Malzemeler
4 adet patlıcan
750 gram kuşbaşı et (veya kıyma da olur)
1 adet domates
1 adet soğan
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
sıvı yağ
pul biber, karabiber,tuz
Hazırlanışı
- Patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin.
- Kızgın sıvıyağda tüm patlıcan dilimlerini kızartın. Kızaran patlıcanları havlu peçete üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayalım.
- Diğer taraftan  soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Bir miktar sıvı yağda soğanı pembeleştirin.
- Etleri ilave ederek tencereyi kapatın ve etlerin sulanmasını bekleyin. Etler suyunu çekmeye başlayınca içerisine kabuğu soyulmuş küp küp doğanmış domatesi ilave edin.
- Salçasını ve baharatlarını ekleyin.
- Sarımsakları bir kaç parçaya bölüp ilave edin.
- Eğer gerekirse 1 çay bardağı kadar da kaynar su ekleyin ve etler pişene kadar 10 dakika kadar daha bu şekilde ocakta tutun.
- Kızarmış patlıcanları fırın kabının tabanına dizin.
- Üzerine pişirmiş olduğunuz eti boşaltın.
- Etlerin seviyesinde su olmasına dikkat edin. En üste domates dilimleri ve yeşil biber yerleştirebilirsiniz.
- Yemeği fırında 15 dk kadar pişirin, üzeri hafif kızarınca fırından alabilirsiniz.
Afiyet olsun…