Malzemeler
1 adet yumurta (akı içi için, sarısı üzeri için )
yarım su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
susam (üzeri için)
Hazırlanışı
Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edilir.
- Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır.
-Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle açılır.
- Ortasına maydonozlu peynir karışımı konularak  D şeklinde kapatılır.
- Yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
- Önceden ısıtılan 170 dereceli fırında üzeri  kızarana kadar pişmeye bırakılır.
- Afiyet olsun…