marți, 9 august 2011

Ramazan Helvası halva de Ramadan



Ramazan Helvası (6-8 Kişilik) 

Ramazan Helvası
Ramazan Helvası
Malzemeler:

·         3 su bardağı un (450 gr)
·         4 çorba kaşığı toz Antep Fıstığı
·         1 su bardağı margarin (250 gr)
·         3/5 su bardağı pekmez (150 gr)
·         2 su bardağı toz şeker (500 gr)
·         1 su bardağı su ( 250 ml)
·         3 çorba kaşığı tahin
·         50 gr dolmalık fıstık

Yapılışı:
·         Margarini tencerede eritin fıstıkları, yıkamadan, renkleri değişinceye kadar kavurun.
·         Unu, kavrulmuş fıstıklara ilave edin ve kısık ateşte, yaklaşık 20 dk kadar, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak, kavurun.
·         Bir kabın içerisinde, pekmez şeker ve suyu karıştırın.
·         Un kavrulup, rengi pembeleşince; su ve şekerle karıştırdığınız pekmezi ilave edip, sürekli karıştırarak, helvanın, suyunu çekip macun kıvamını almasını sağlayın.
·         Helvanıza 3 kaşık tahin ilave edip, 5 dk daha kavurun.
·         Helvanızı biraz dinlendirdikten sonra, kaşıkla şekillendirip, toz antep fıstığına bulayarak servis yapın.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...