vineri, 30 septembrie 2011

Patlıcan böreği




Malzemeler
1 kg. patlıcan
300 gr. kıyma
3 Adet yumurta
8-10 biber
1 demet maydanoz
1/2 çay bardagı un
yemek kaşıgı tereyağı
2-3 adet domates
4-5 yaprak feslekan (fesleğen)
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı tuz
Tarif
Patlıcanlar alaca soyulur küp küp doğranır ve suda bekletilir kullanılana kadar kararmaması amacıyla.2-3 biber ayrılıp diğerleri yemeklik doğranır.Doğranmış soğan tereyağında biber ile kavrulur ve daha sonra patlıcanlar ve tuz eklenir.Patlıcanlar pişince ocağın altı kapatılır.Ayrı bir kapta ÇİĞ KIYMA ve YUMURTA ,un ve bahaharatlar karıştırılır .Hazırlanan patlıcan ısıya dayanaklı bi cam kaba dökülür üzerine hazırlanan kıymalı harc ilave edilir .Domates ve biberler halka şeklinde doğranarak üzeri süslenir ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...