vineri, 30 septembrie 2011

PATATES KÖFTESİ




1 kg patates
2 yumurta
2 kaşık nişasta
Tuz
Biber
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 kaşık margarin
Tarif
Patatesler kabuklarıyla haşlanır, sonra soyulur ve püre yapılır. Daha sonra yumurta, nişasta, tuz ve biber üzerine ilave edilir ve hepsi birden yoğurulur. Diğer tarafta kıyma soğan ve margarinle birlikte hafifçe kavrulur. Kıyma soğuduktan sonra kıymalı harç ve yoğurduğumuz patates de soğumaya bırakılır. Her iki malzeme de soğuduktan sonra avuç içine sığacak kadarı alınıp açılır ve içine kavrulmuş kıyma konulur. Uzun veya top şekline getirildikten sonra una bulayıp kızgın yağda kızartılır.
Not: Köftenin daha başarılı olması için yoğurulmuş patates 15 dakika kadar buzlukta bekletilmelidir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...