sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Havuçlu - Tarçınlı Kek Tarifi



Bazen hepimizin canı mutfağa girip, farklı tarifler uygulamak, değişik bişeyler yapmak ister. Ben de siz okuyucularımızı düşünerek, sizlerle bugun yaptığım havuçlu tarçınlı kek tarifini paylaşmak istedim. Daha önce hiç denememiştim. Ispanak, havuç gibi sebzeler artık pastalarda, keklerde fazlaca kullanılır oldu. Sözü çok uzatmadan hemen havuçlu tarçınlı kek tarifine geçiyorum =)


Malzemeler:


- 2 Yumurta

- 1/2 Su bardağı şeker

- 1/2 Su bardağı sıvı yağ

- 3/4 Su bardağı un

- 1 Orta boy havuç rendesi

- 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu

- 1 Tatlı kaşığı tarçın
- 2 Tatlı kaşığı fındık kırığı


Yapılışı:


Öncelikle yumurtayı ve şekeri bir kapta beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın. Ardından sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpın. Sonra sırayla un, havuç rendesi, kabartma tozu, fındık kırığı ve tarçını da ilave ederek malzemeler iyice karışana kadar çırpın...
Hafifçe yağladığınız kabınıza karışımı döktükten sonra, keki fırına verebilirsiniz. Fırın, önceden 175 derecede ısıtılmış olmalı. Kekin pişme süresi fırınlara göre değişebiliyor, o yüzden kürdan yardımıyla ara ara kontrol ederek bekleyiniz...


Hepinize afiyet olsun =)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...