sâmbătă, 2 iunie 2012

YAPRAK SARMA Sarmale cu frunza de vie


  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım bağ maydanoz
  • 3 adet orta boy domates
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 150 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kahve fincanı nar ekşisi
Üzeri için;
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yaprak sarması tarifi

Öncelikle asma yaprakları haşlanır. Bulgurlar ve pirinçler yıkanır. Doğrancak olan malzemeler doğranarak tüm malzemeler karıştırılır (Asma yaprakları hariç). Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç konularak sarılır. Sarılan sarmaları tencereye aşağıdaki resimdeki gibi düzenli bir şekilde dizilir. Tencereye 3 bardak kaynar su dökülerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
Üzerine dökülecek sosu isterseniz yapmayabilirsiniz ama yaparsanız daha lezzetli olur.
Üzeri için yazan malzemelerin hepsini tavada kızartın ve sarmaların pişmesine 10 dakika kala yani pişme süresinin 50. dakikasında sosu sarmaların üzerine yayarak dökün. Pişmeye devam eden sarmaları 10 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ardından servis yapın.
yaprak sarması oktay usta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...