1 vanata
1 ceapa mica
1 rosie
salam feliat (in functie de cate felii veti obtine dupa ce feliati vanata)
cascaval feliat
Pentru sos:
2 catei usturoi
100 g iaurt gras
marar verde tocat
1 frunza de busuioc verde
sare si piper
Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor.
Ceapa si rosia se feliaza.
Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de salam, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de bucatarie si se pune intr-un vas termorezistent.
Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ jumatate de ora. Se verifica daca e gata intepand vanata cu o furculita.
Pentru sos se piseaza usturoiul si busuiocul, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si marar.
Scoatem ata de pe vanata, asezam pe o farfurie si stropim din belsug cu sosul de iaurt.
preluat de pe dulciurifeldefel.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu