miercuri, 14 septembrie 2011

Vinete evantai


1 vanata
1 ceapa mica
1 rosie 
salam  feliat (in functie de cate felii veti obtine dupa ce feliati vanata)
cascaval feliat


 Pentru sos:

2 catei usturoi
100 g iaurt gras
marar verde tocat
1 frunza de busuioc verde 
sare si piper


Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor.

Ceapa si rosia se feliaza.

Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de salam, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de bucatarie si se pune intr-un vas termorezistent.


Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ jumatate de ora. Se verifica daca e gata intepand vanata cu o furculita.

Pentru sos se piseaza usturoiul si busuiocul, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si marar.

Scoatem ata de pe vanata, asezam pe o farfurie si stropim din belsug cu sosul de iaurt.



preluat de pe dulciurifeldefel.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...