miercuri, 14 septembrie 2011

Dereotlu Poğaça Poacea cu marar

Dereotlu Poğaça
MALZEMELERİ:
-1 su bardağı zeytinyağı 
-1 su bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-biraz tuz
-2 Yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
-alabildiği kadar un
-yarım demet dereotu(ince kıyılmış) 

HAZIRLANIŞI:
1-Yağ yoğurt,yumurta tuz ,azar azar ele yapışmayacak hamur olana kadar un ilave edilecek ,kabartma tozu ilave edilecek
2-Kulak memesininden daha yumuşak hamur elde edene kadar yoğurulacak.
3-Hamura kıyılmış dereotu eklenip şekil verilecek
4-üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirilip üzeri çok kızarmadan fırından çıkarılacak
Afiyet olsun

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...