joi, 15 septembrie 2011

Mantarlı ve Patatesli Börek

Mantarlı ve Patatesli Börek

Mantarli_patatesli_borek
Geçen haftalarda Ayşe İkbal ile bir arkadaşıma gitmiştim. Kızım o misafirlikte yapılan mantarlı böreği çok güzel yemişti. O zamandan beri aklımda bu böreği yapmak vardı. Çarşamba günü sabah erkenden toplantıya gelecek misafirlerimize ne yapsam diye düşünürken yine aklıma gelince bu sefer denedim. O günden beri A.İkbal "gene börek var mı?" diye soruyor.Kızıma mantar yedirmenin ideal yönetimini de bulmuş oldum böylece.
Mantarlı ve Patatesli Börek:
4 kişilik
Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 4 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
  • 200gr mantar (varsa istiridye mantarı alın, daha az sulandığı için daha güzel oluyor)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 orta boy patates, rendelenmiş
  • tuz, kimyon, kekik, pulbiber, karabiber
  • üzerine yumurta sarısı
Hazırlanması:
  1. Soğan ve mantarları tavada, sıvıyağ eklemeden kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 kez çevirin.
  2. Patatesleri ekleyip karıştırın. En son baharatları ilave edin.
  3. 1 yufkayı açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yere malzemeden biraz yayın. (altıda biri kadar) Yufkayı sarıp tepsinin şekline göre dolayın. (bu şekilde bir gece bekleyebilir)
  4. Pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...