vineri, 30 septembrie 2011

Köfteli patates


MALZEMELER
  • 2 adet patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 büyük bas soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz, kırmızı biber, karabiber, nane
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 litre sıcak su
  • Köftesi  için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 dilim bayat ekmek içi
HAZIRLANIŞI
  • Büyük bir kap içerisine köfte malzemelerini koyun ve iyice yoğurun.
  • Yoğurduktan sonra 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin ve elinizle yuvarlak dairesel köfteler yapın.
  • Patatesi ve havucu yemeklik doğrayın. Tencereye soğanları koyun ve kavurun.
  • Havuç, patates, salça, kırmızı biber, nane hepsini tencereye koyun, bir arada  7-8 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
  • Sıcak suyu ilave edin ve üzerine tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Köfteleri yavaş yavaş tencereye salın. 15-20 dakika kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Arada suyunu kontrol edin  eğer suyunda aşırı çekme olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun..
  • Kaynak: yemektariflerioktayusta.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...