MALZEMELER
- 2 adet patates
- 1 orta boy havuç
- 1 büyük bas soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz, kırmızı biber, karabiber, nane
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 litre sıcak su
- Köftesi için:
- 250 gr kıyma
- 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
- 1 çorba kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- 2 dilim bayat ekmek içi
HAZIRLANIŞI
- Büyük bir kap içerisine köfte malzemelerini koyun ve iyice yoğurun.
- Yoğurduktan sonra 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin ve elinizle yuvarlak dairesel köfteler yapın.
- Patatesi ve havucu yemeklik doğrayın. Tencereye soğanları koyun ve kavurun.
- Havuç, patates, salça, kırmızı biber, nane hepsini tencereye koyun, bir arada 7-8 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
- Sıcak suyu ilave edin ve üzerine tuz ve karabiberi ekleyin.
- Köfteleri yavaş yavaş tencereye salın. 15-20 dakika kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- Arada suyunu kontrol edin eğer suyunda aşırı çekme olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz.
- Afiyet olsun..
- Kaynak: yemektariflerioktayusta.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu